Virtuálne cintoríny

SPOLOČNOSŤ  3WSlovakia s.r.o.

v spolupráci  s  Obecným úradom Lipová pripravila pre Vás projekt

„virtuálne cintoríny v našej obci“

Často si pri návšteve cintorína spomenieme na príbuzného alebo známeho, ktorý už dávno nie je medzi nami. Radi by sme si uctili jeho pamiatku, ale nájsť hrob, v ktorom je pochovaný, je bez pomoci a rady iných niekedy skoro nemožné. Hlavne pre príležitostných návštevníkov v období sviatkov. Takúto informáciu sa dá však pohodlne a rýchlo zistiť aj z domu cez internet návštevou virtuálneho cintorína.


Naša obec má v tomto roku  spracovaný projekt virtuálneho cintorína pre každú časť obce , ktorý vznikol nielen ako súčasť širšieho riešenia informačného systému cintorína pre potreby obce Lipová, ale aj v rámci rozšírenia cintorínskych služieb pre občanov. Zdrojom podkladov pre virtuálny cintorín je evidencia hrobových miest obce Lipová. Projekt bol zrealizovaný spoločnosťou

3WSlovakia s.r.o.

virtuálne cintoríny v oboch častiach obce sú umiestnené na portáli: www.virtualnycintorin.sk

Portál slúži nielen občanom obce Lipová, ale aj širšej verejnosti ako komunikačné rozhranie pre používateľov internetu z celého sveta. Na portáli môžu záujemcovia nájsť zomrelých podľa mena a priezviska, prípadne podľa čísla hrobu, môžu si pozrieť polohu hrobu na digitálnej mape cintorína a tiež pozrieť si fotografiu náhrobku. Súčasťou informačného portálu sú tiež informačné tabule, ktoré budú inštalované priamo na cintoríne Lipová.

Virtuálny cintorín pre našu obec je prístupný v ľavej časti stránky po kliknutí na obrázok

 

Novinka: virtuálna sviečka

Nie všetci máme možnosť navštíviť hroby osobne. Pripravili sme preto pre vás možnosť svojim zosnulým blízkym, priateľom či známym, zapáliť virtuálnu sviečku na stránke hrobového miesta.

Bližšie informácie  k virtuálnemu zapáleniu sviečky nájdete na www.virtualnycintorin.sk kde si vyhľadáte obec Lipová, zvolíte príslušný cintorín, meno zosnulého kliknutím na vyhľadať a po ukážke Vami hľadaného hrobového miesta pod obrázok kliknete „zapáliť sviečku“ a už len vyberiete farbu sviečky. Zapálenie virtuálnej sviečky sa objaví aj v mape cintorína, bude pri danom hrobovom mieste vyznačený plamienok, ktorý symbolicky „dohorí“ cca za 2 dni.

Privítame, ak nám zašlete na email This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , prípadne na tel. číslo 0903 210 053 postrehy a nápady na funkčnosť portálu. Určite sa budeme zaoberať každým Vašim podnetným názorom.