Aktivity našich záhradkárov

Po celoročnej práci v záhradkách naši záhradkári už začali prezentovať svoje výsledky na rôznych podujatiach. Prvá prezentácia bola na Agrokomplexe  v Nitre na Výstave Ovocie a zelenina roka,na ktorej sa zúčastnilo 6 našich záhradkárov: Štefan Švajda, Štefan Harmata, Tibor Villém, Ivan Búda, Ján Vrančík  a MVDr. Milan Kajan.

 

Peknú prezentáciu tu malo aj sociálne zariadenie Lipka, ktoré sa na takomto podujatí zúčastnilo už 2.krát. Všetky exponáty z tohto podujatia boli presunuté na Výstavisko Expo Trenčín v rámci akcie Hurá do záhrady.

Fotky z výstavy v Nitre a Trenčíne si môžete pozrieť tu.

Stalo sa už tradíciou, že naši záhradkári výsledky svojho snaženia vo svojich záhradkách prezentujú na našej miestnej výstave ovocia, zeleniny a kvetov, ktorá sa uskutočnila 7.septembra 2019 .V spolupráci s obecným úradom, Základnou školou v Lipovej a sociálnym zariadením Lipka sa podarilo zaplniť celý Kultúrny dom pestrými odrodami ovocia, zeleniny, kvetov a aj netradičnými  plodmi, ako sú citróny, pomaranče či figy.

Fotky z výstavy ovocia zeleniny a kvetov si môžete pozrieť tu.

Svoje výpestky zo záhrad prinieslo 31 pestovateľov. V tomto roku sa nehodnotilo najkrajšie ovocie a zelenina, ale každý, kto priniesol vzorky bol odmenený jedným kilogramom alebo jedným litrom ekologického hnojiva, ktoré môže použiť pre ešte lepšie výsledky pri budúcoročnej úrode.

V najbližšom období nás čaká okresná výstava Jablko a Hruška 2019 v dňoch 28.-29.septembra 2019 vo Veľkej Mani, potom Výstava Jablko roka 2019 na Výstavisku Expo Trenčín v dňoch 10.-12.októbra 2019 a samozrejme aj na týchto podujatiach sa zúčastnia naši záhradkári.

Vyhodnotenie okresnej výstavy Jablko a Hruška 2019: