Dotazník pre prípravu strategických dokumentov

Vážení občania, naša obec sa dňom 26.03.2015 stala súčasťou rozšíreného Mikroregiónu CEDRON s novým názvom Mikroregión CEDRON – NITRAVA, ktorého členmi sú obce a mesto z okolia riek Nitra a Žitava.

Pôvodný názov bol podľa historického názvu Cabajského potoka (Cedron), ktorý preteká všetkými pôvodnými obcami MR. NITRAVA je vytvorený názov územia podľa riek Nitra a Žitava, ktoré zase pretekajú katastrami pristupujúcich obcí.

Nové programovacie obdobie je zamerané na Integrovanú stratégiu rozvoja územia. Preto je potrebné vytvárať silné regióny, ktoré budú konkurencie schopné a dokážu realizovať v praxi projekty zvyšujúce zamestnanosť v celom území, rozšíriť služby, dobudovať infraštruktúru, zlepšiť úroveň životného prostredia a jeho ochranu a pod..

Dotazník, ktorý máte pred sebou bude slúžiť k  príprave dokumentu Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja našej obce  a výsledky budú použité aj pri spracovaní Miestnej stratégie rozvoja  územia Mikroregiónu CEDRON – NITRAVA. Ide o významné strategické dokumenty, v zmysle ktorých sa môže naša obec a celé územie rozvíjať a uchádzať sa o finančné prostriedky z domácich zdrojov ako aj z fondov EÚ. V záujme vytvoriť, čo najkvalitnejšie dokumenty prosíme o spoluprácu a spoluúčasť na príprave podkladov pre ich tvorbu, pretože budú riešiť budúcnosť nás všetkých.

Dotazník bude rozoslaný do domácností, prípadne si môžete vyzdvihnúť na obecnom úrade a je anonymný. Termín odovzdania je do 30.06.2015 do zbernej nádoby na obecnom úrade.

Dotazník môžete stiahnuť tu.