Jeden slávnostný galavečer v Bratislave a dve nominácie obce Lipová ...

Naša obec postúpila do finále „Oskar bez bariér“ v kategórii obce do 5000 obyvateľov s projektom podporované zamestnávanie pod názvom Každé ráno je krajšie. Slávnostný galaprogram a vyhlásenie víťazov súťaže sa uskutočnilo 18. mája 2016 o 20,00 h v Inchebe v Bratislave. Na galavečere sa zúčastnili za obec Lipová – starostka obce, poslankyňa obecného zastupiteľstva Mgr. Hana Mandáková a zamestnanci obecného úradu Mgr. Ivana Slobodníková a Bc. Tomáš Ďúran. Spolu s nami po slávnosti zdieľali radosť z nášho úspechu aj ďalší starostovia – delegáti 27. ZMOS-u zo šurianskeho regiónu.

Fotky z galavečera si môžete pozrieť tu.

Minister Ján Richter a Nadácia pre deti Slovenska ocenili projekty samosprávy ...

Aktuálne svojimi úspešnými, no predovšetkým prospešnými projektmi presvedčili o tom, že sa o zdravotne postihnutých spoluobčanov dokážu postarať a vedia skvalitniť ich integráciu do spoločnosti tieto mestá, resp. obce: Liptovský Mikuláš, Nové Zámky, Revúca, Rohožník, Spišský Hrhov a Lipová.

Na galavečere vystúpila starostka obce Mgr. Tatiana Ölvecká a v krátkom príhovore k prítomným priblížila vytváranie podmienok pre podporované zamestnávanie v našej obci – najmä dobrovoľnícku činnosť klienta ZSS Lipka Daniela Bajnóciho a jeho asistentky pani Vierky Jakabovičovej.

Video z galavečera si môžete pozrieť tu.

Čestné uznanie pre Lipovú

Na tom istom galavečere bol prvýkrát udelený aj titul pre jedno mesto a jednu obec a to Komunita priateľská deťom a mladým ľuďom a ďalším trom obciam a trom mestám „Čestné uznanie“.

„Želáme si, aby sa deti a mladí ľudia cítili v našich mestách a obciach bezpečne, aby boli ich reálne potreby naplnené a aby boli miestom, kde chcú zostať žiť a zakladať si svoje rodiny,“ zdôraznil Štefan Bieľak, podpredseda Združenia miest a obcí Slovenska. „Aj preto sme sa rozhodli zastrešiť Ocenenie Komunita priateľská deťom a mladým ľuďom. „Každé dieťa je iné a potrebuje priestor na prejavenie vlastnej originality a jedinečnosti. Na to potrebuje, aby ho niekto vypočul. Práve toto poslanie si osvojil projekt Komunity priateľské deťom a mladým ľuďom,“ vyzdvihol Vladimír Bakeš, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ hlavného partnera projektu – spoločnosti KOMUNÁLNA poisťovňa, a.s. Vienna Insurance Group.

Čestné uznanie za priblíženie sa k naplneniu cieľov Komunity priateľskej deťom a mladým ľuďom v roku 2015 získali z rúk správkyne nadácie pani Dany Rušinovej:
Častkov (okres Senica), Mgr. Eva Černeková
Dolný Lopašov (okres Trnava), RNDr. Jozef Petušík
Lipová (okres Nové Zámky), Mgr. Tatiana Ölvecká

Partizánske, doc. PaedDr. Jozef Božik, PhD.
Považská Bystrica, doc. PhDr. PaedDr. Karol Janas, PhD.
Žiar nad Hronom, Mgr. Peter Antal

Hrdý titul Komunita priateľská deťom získalo mesto Zvolen a obec Kvačany.

Gratulujeme!

Za projekt, ktorým uspela naša obec ďakujeme predovšetkým našej poslankyni OZ a pani učiteľke ZŠ Lipová Hanke Mandákovej, ktorá spolu s Bc. Tomášom Ďúranom priblížili podujatia pre deti v našej obci aj Nadácii pre deti Slovenska. Deti sú budúcnosť našej obce a nám záleží na tom, aby práve Lipová bola miestom pre život detí a mládeže.