Deň Zeme 2021 v Lipovej

Napísať článok o našich aktivitách k svetovému Dňu Zeme nebolo také jednoduché ako inokedy. Vždy sa snažíme byť pre naše deti originálni, aby ich aktivity nielen zabavili, ale i mnohému naučili.

Avšak Deň Zeme je už natoľko známy , že nám stačí jeden klik na GOOGLI a každá škola sa pýši rozmanitými aktivitami k tomuto významnému dňu.

Tak sme sa rozhodli nasledovať a pridať sa k ostatným školám. Členovia nášho Žiackeho parlamentu navrhli krásnu, zmysluplnú a klasickú aktivitu, ktorá pomôže našej prírode ozdraviť sa a osviežiť – VYZBERAŤ ODPAD v našom okolí.

„Ale veď už všetci ľudia vedia, že odpadky sa hádžu do koša!“ vraveli naši najmenší. Ale boli riadne prekvapení, keď im nestačili vrecia na všetky tie odpadky, ktoré našli rozhádzané po okolí! I keď tomu nemohli uveriť – neostalo im nič iné, iba odpad vyzbierať, dokonca i vyseparovať a odniesť pred obecný úrad, ktorý nám poskytol vrecia a odovzdal vďaku a pochvalu od pani starostky.

Zistili sme, že naše detičky sú už ekologicky také múdre ako SOVIČKY, ktoré si spolu s učiteľmi vytvorili a okrášlili nimi školský park.

Naše detičky si povzdychli a majú pre nás odkaz:

„ PRÍRODY SA NEDOTÝKAJTE RUKAMI, ALE SRDCOM!“

Ing. Tatiana Uhríková

 

Fotky si môžete pozrieť tu.